Multi Residential Projects

Anglers Esplanade, Runaway Bay


Anglers Esplanade, Runaway Bay

Street View 01.jpg
Terrace Detail.jpg
Balcony View 03.jpg
Basement.jpg

This development has one apartment per floor; each apartment has three bedrooms and a large terrace, taking advantage of the amazing views.

The site has waterfront views from every room, the front of each apartment faces the Gold Coast' broadwater and the bedrooms face the canal.

This was a team effort between Lee Dune as design Architect, Peter Hockley as Project Mansger and Northerly Aspect fulfilling the Project Architect role.

Duplex Coomera


Duplex Coomera

WP_20150113_025.jpg

A challenging project to create a duplex in an area which did not already have duel occupancy residences; we worked with the local council and the Client to find a solution where everybody won.

Townhouses Wilston


Townhouses Wilston

18102011922.jpg
18102011923.jpg

The orginal scope for this project was to relocate the existing house to the front of the property and create a second new house to the rear. But during the design phase it became clear that to relocate and modify the existing house was cost prohibative. So two new houses were built.

The rear house is positioned to ensure privacy between the units, but also to enable a large tree to be kept - adding a instant garden to the rear house.

Download Brief
File Size: 119 kb

Biggera Waters Duplex


Biggera Waters Duplex

171120111030.jpg
171120111031.jpg

Northerly Aspect, over water - that is what these two Duplexes have.

We designed the building to use every inch of the northern aspect. The kitchen over looks the dining rrom, which leads onto the lounge, which flows out to a terrace, which over looks a plunge pool. Creating a large indoor / outdoor living feel.

Currently under construction.

Runaway Bay Duplex Renovations


Runaway Bay Duplex Renovations

01062011191.jpg

We were engaged to renovate an existing dulex building in Runaway Bay.

This project was 3 years on the drawing board as we tackled two owners differing needs, budgets and council.

The project is now nearing completion and final results are a true transformation of the overall building.

Central Street Apartments


Central Street Apartments

Labrador_01.jpg
Labrador_02.jpg

This is a two stage project divided by a small road, which services the local child care centre.  Located on a significant intersection, residents privacy and amenity were important considerations from the beginning. With a mix of one, two and three bed apartments the project would cater for many different social groups. All units are orientated to capture the views, sunlight and breezes. This in turn improves the energy efficiency of the project, by reducing the need for lighting, air conditioning and heating. The client commited a portion of the site to create a natural park. The intent  is to maintain, or replant a number of native trees to encapsulate the perimeter of the property. The majority of residents would look out over a green canopy. We were able to use the natural contours of the land to create basement carparking without having to do major earth works. This in turn kept the overall height of the project down, and more in keeping with the surrounding residential area. Facilities provided are two separate large lap pools, gymnasium and barbecue areas. 

Download Brief
File Size: 24 kb