Central Street Apartments


Central Street Apartments

Labrador_01.jpg
Labrador_02.jpg

This is a two stage project divided by a small road, which services the local child care centre.  Located on a significant intersection, residents privacy and amenity were important considerations from the beginning. With a mix of one, two and three bed apartments the project would cater for many different social groups. All units are orientated to capture the views, sunlight and breezes. This in turn improves the energy efficiency of the project, by reducing the need for lighting, air conditioning and heating. The client commited a portion of the site to create a natural park. The intent  is to maintain, or replant a number of native trees to encapsulate the perimeter of the property. The majority of residents would look out over a green canopy. We were able to use the natural contours of the land to create basement carparking without having to do major earth works. This in turn kept the overall height of the project down, and more in keeping with the surrounding residential area. Facilities provided are two separate large lap pools, gymnasium and barbecue areas. 

Download Brief
File Size: 24 kb